Onze sponsoren

De Klassieke Olympiaden worden financieel bijgestaan door de volgende sponsoren:

Addisco Onderwijs
Addisco Onderwijs organiseert sinds 2005 toegankelijke cursussen en excursies over de Griekse en Latijnse taal en cultuur en biedt in Hilversum bijles en examentraining Grieks & Latijn aan. Voor docenten klassieke talen is er een uitgebreid en betaalbaar aanbod aan scholing. Verder distribueert Addisco lesmethodes Grieks en Latijn, waarmee je de talen op een natuurlijke manier leert begrijpen.

Athenaeum Boekhandel
Athenaeum Boekhandel is een grote Nederlandse boekhandel die jaarlijks veel publicaties van vertalingen en andere werken rondom de Klassieke Oudheid verzorgt.

Eisma Edumedia
Uitgeverij Eisma heeft schoolboeken voor Latijn (Fortuna en Parnassus) en Grieks (Pallas en Palladion) en verzorgt ook jaarlijks examenbundels voor de Klassieke Talen.

Exam.net
Exam.net is een platform om digitaal examens af te nemen. Het maken van een examen met Exam.net is net zo makkelijk als het uploaden van een pdf.

Historische Uitgeverij
De Historische Uitgeverij is een uitgeverij die jaarlijks veel publicaties van klassieke vertalingen en andere werken met een oudheidkundig thema uitbrengt.

Labrys Reizen
Labrys organiseert als ruim twintig jaar culturele groepsreizen voor scholen en belangstellenden naar onder meer het Mediterrane gebied. Labrys neemt in overleg niet alleen de organisatie uit handen, maar kan ook zeer ervaren en bedreven reisleiders leveren. Ook bestemmingen elders in Europa, het Midden-Oosten, Azië, Afriak en Noord- en Zuid-Amerika worden door hen aangeboden.

Primavera Educatief
Uitgeverij Primavera heeft de schoolboeken Disco en Lego voor Latijn uitgegeven en verzorgt jaarlijks een examenbundel door Latijn.

Staal & Roeland
Uitgeverij Staal & Roeland is een jonge educatieve uitgeverij die schoolboeken voor Latijn (SPQR) en Grieks (Argo) uitbrengt.

Theatergroep Aluin
Theatergroep Aluin voert al jaren voorstellingen in het theater en op locatie op met oersterkte verhalen uit de oudheid, zoals Helena, Medea, Oedipus en Antigone.

Uitgeverij P
Uitgeverij P blinkt al dertig jaar uit door hun passie voor poëzie. Uitgeverij P profileert zich als haven voor nieuw talent, voor gevestigde waarden en buitenlandse coryfeeën die hun Nederlandse stem vonden. Naast deze hedendaagse kring van vooraanstaanden vergeet Uitgeverij P ook de grote klassieke roergangers van de poëzie niet, in bijzondere tweetalige edities.

Speciale dank gaat uit naar het Spinoza Lyceum Amterdam voor hun ontvangst en gastvrijheid voor de tweede ronde en het Rijksmuseum van Oudheden voor het beschikbaar stellen van de Leemanszaal voor de prijsuitreiking.